It tastes like a man!

Lumberjack Chili

Visszatérés

2015. augusztus 03. - SamoYong

Nagyon rég nem írtam már, rengeteg dolgom volt, van. Csili betegsége pluszban rátett a dolgokra, de hál istennek ez megoldódott! :)

Szülinapom alkalmából Csilivel kirándultunk egy jó nagyot, egészen Vácig mentünk, hogy beszerezzem az ajándékom!20150616_114235_1.jpg

Kinn a földön kisebb nagyobb problémáktól eltekintve nagyon jól alakul a helyzet! :)

Nagyobb probléma: sajnos a fóliát egy kedves szomszéd kutya kiszakította, majd bent egy pár növény is megsínylette a kis tank ügyködését, szerencsére ezek a növénykék is az erős kategóriába tartoznak, így állapotuk stabilizálódott. 2015-07-15_17_13_59.jpgAzóta a fóliát leszedtük, sajnos a megfelelő szellőzés hiányában nem volt jó a klíma a paprikáknak! Mióta lekerült a fólia sokkal szebb mindegyik, sokat teremnek! :)

2015-08-02_18_43_13.jpg

Színekben hiány nincs, remélem nemsokára készíthetem a finomságokat.

2015-08-02_18_43_56.jpg

A volt rekorder is végre beindult, már féltem, hogy nem fog teremni idén! :)

2015-08-02_18_44_35.jpg

2015-08-02_18_45_27.jpg

2015-08-02_18_46_03.jpg

Úgy néz ki rengeteg termés lesz mindenhol.

2015-08-02_18_46_23.jpg

2015-08-02_18_47_55.jpg

2015-08-02_18_48_26.jpg

2015-08-02_18_40_47.jpg

Itthon is nagyszerű a helyzet, mindenki nagyon szépen növöget, mindenki nagyon sok termést mutogat! :)

20150803_110152_1.jpg

A jalapenon töménytelen mennyiségű virág van, kíváncsi leszek, hogy így, hogy nagyobb helyre kerültek milyen változás lesz, de az tuti, hogy engem ellát itthon kapszaicinnal ez a 8 tő! :)

20150803_110005_1.jpg

Haladunk!

Az ok, amiért nem írtam mostanában elég sokrétű! Első sorban folyamatosan dolgozunk, teszünk veszünk, átültetünk, szétültetünk, kiültetünk, beültetünk, leültetünk. Szépen haladunk, de hol van még a vége. A földön sok új nem történt, levertük a fóliasátor alapját, megvettük hozzá a csöveket, jövő héten meglesz a fólia is és szépen állítjuk is össze az egészet.

Jelenleg 130 növénykét ültettünk szét, de ez kb a fele annak ami ránk vár...hihetetlen, hogy mennyien keltek ki (és még kelnek folyamatosan)img_2854.JPG

A nagyok is átkerültek a kiültetés előtti utolsó edényükbe, nagyon nagyot nőttek már ők is, remélem ez a tendencia csak növekedni fog! :)img_2860.JPG

Leültetés, most nézem :D Hát az is volt sok. Csili kutyámmal mostanában rengeteget gyakorlunk, imádom a kis dögöt! :)

Zárásként remélem minden rendben lesz, mindennel és akkor király nyarunk lesz! :)

Elmúlt hetek történései :)

Mivel nem tudok aludni úgy gondolom ideje leírnom azokat amik történtek velem mostanában.

Kezdetnek: Isztanbul

Egy hetet töltöttünk Isztanbulban, teljesen beleszerettem a városba, az ottani emberekbe. Ezáltal még jobban elítélem ezt az újabb keresztesháborút az ISZLÁM állam ellen, de ez mindegy is, ez egy chilis blog. :)

Szóval ott is megtaláltam a helyi cuccokat. Kóstoltam helyi megacsípős chipset. (nem volt megacsípős...) Aztán megtaláltam azt a kaját ott, ami...ami...nos beleszerettem. Dürüm volt, soksok hússal, soksok zöldséggel éééés az én külön kérésemre tettek bele valamilyen török fajta savanyított chiliből. Bitang volt, finom volt, nagyon passzolt minden mindennel, ja és mindezt 3 líráért, ami olyan 350 forint....20150312_124246.jpg

Hazaértemkor jött egy hatalmas meglepi! :) A Babylon grow által küldött kis csomagocska ott várta érkezésemet a konyhaasztalon. Kaptam sok mindent, elkezdtem egy kontrollcsoport kialakítását, hogy összehasonlítsam mit tudnak ezek a kis lötyik, meglátjuk! :)20150313_192140.jpg

A földön is nagy átalakulások folynak. Felszántottunk, betrágyáztunk, elegyengettünk...egyszóval a föld kész áll a kiültetésre, a mai nap a fóliasátrat kezdtük el építeni. Ez jövő héten meg is lesz remélhetőleg! :)

11066065_787897674592128_4673636412741846017_o.jpg

A mai nap meghívást kaptam a Veszprém Megyei Gazdakör legközelebbi rendezvényére, nagyon meglepődtem és nagyon jólesett. Jó hogy felfigyelnek az emberre. :) Ha el tudok menni, biztos meg fogom tenni, jó lenne találkozni még több ifjú gazdálkodóval. Nagyszerű, hogy támogatják a fiatal gazdákat! :)

Csili és chili helyzetjelentés!

Chili

A hétvége nagyon gyorsan elment, eseményekben, eredményekben gazdag volt....ugyan nem chili téren. A hétvégén ami új, hogy kibújt az első Trinidad Duglah is-Sok sikert és élményekben gazda életet kívánok neki, üdvözöllek a világunkban kicsi! ;) Ezzel a chili részét le is zárom...azaz nem, csak zárnám.

Az történt ugyanis, hogy mentorommal, és büszkén nevezném BARÁTOMNAK, kicsit sikerült "összekapnunk". Érthető volt részéről, megbeszéltük, reméljük tovább javul kapcsolatunk! :) Szóval hogy büntessem magam és barátaimat akik átjöttek filmezni a pizzát jól meglocsoltuk Nagy Gábor (GaBko) szószával, majd a film poénjain elcsukló hangon nevettünk csak.

img_1177.JPG

Csili

Nos, ez egy chilis blog, de első bejegyzésemben jeleztem, hogy én nem akarom azt a szokványos "jajj kimentem a földre...nőttek két centit" bejegyzéseket írni (előre is bocsánat, ha valakit ezzel megbántok), így mivel "kiskutyám" a függőségem gyümölcsét viseli neveként, azaz Csili, így most Ő lesz a fő sztár. Szombat reggel felébredtünk, elég szép idő volt, bár borús......vááá na ez túl leíró. Szóval szombaton új barátainkkal elmentünk egy jóóó nagy kört tenni János-forrás, Vértesszőlős,Tatabánya útvonalon. A kutyák nagyon jót játszottak, nagyon lemozogták magukat. Este másik barátomék jöttek át, hogy a kutyusok játszanak egyet. Volt ott vízbezuhanás több ízben is, soksok rohanás, soksok rágcsálás...

dsc_0464_masolata.JPG

Vasárnap (vagyis ma) elmentünk életünkben először Csépke Katalin által tartott kutyaiskolába. Mivel a város másik végén volt.....sétáltunk, késtünk. Csilkó nagyon jól érezte magát a többi kutya között, nagyon ügyes volt (imádom). Emellett lett egy új barátunk Carolina Reaper (röviden Ripi), egy kis veréblány, akit az én lükém fogott meg a reggeli séta folyamán.

img_2215.JPG

Logó és Facebook oldal

Mai nap egy jeles nap a chili kedvelők szemében, ugyanis elindulunk a facebookon is...JÍÍÍÍHÁÁÁ... Egyenlőre ugyan, mivel termékek híján vagyunk, lévén hogy az időjárás nem elég kegyes hozzánk megint, még nem tudunk kimenni a földet túrni. A növénykék maradnak a helyükön egyenlőre. Úgy gondolom, az hogy posztolgassam a szokásos miért is jó a kapszaicin, miért együnk sok-sok paprikát (nem csak chilire gondolok), annak nincs sok értelme, így amíg más nem történik a blogomat követhetitek, illetve szebbnél szebb fotóimat (igen, kicsit egoista :D ).

Jeleznem kell, hogy nagyon izgulok, hogy fog alakulni ez az egész, mire leszek képes, DE ez még mindig csak egy hobbi.

Emőke jóvoltából elkészültek a facebook oldalhoz a logók és a borítóképek. Sok féle, szebbnél szebb. Ilyen színű, olyan színű. Nagyon ért hozzá, köszönöm itt is neki! :) Csak mutatóba felrakok párat!

facebook_page_6.jpgfacebook_piros_fekete_profil.jpguntitled-2.png

Bár most beteg vagyok, elkezdtem a növénykék szétültetését. Van mit tenni azért itthon is így mára ennyi leszek! Likeoljatok minket, SZERESSETEK minket!

 

Első blogom

Hogy is szokás ezt kezdeni? Kezdjük ott, hogy még sosem írtam blogot, igazán nem is foglalkoztatott.

Tudom, rengeteg chilis blog van már, de tényleg....rengeteg. Próbálok változtatni a szokásos sémán, gondolataimat, chilis téren szerzett tapasztalataimat fogjátok olvasni, látni! Remélem sikerül majd és egy idő után belejövök.

Kezdjük is a szokásos körökkel: Bányai Soma vagyok, aki Gergely is mellesleg. A chilivel hobbiként 3 éve kezdtem el foglalkozni, hogy miért? Azért mert anyu miatt egy dzsungelben nőttünk fel körülbelül, ebből következendő, hogy a növénymánia öröklődött. 3 éve mikor nagy szerelmi bánatom volt és nem tudtam mihez kezdeni magammal, akkori munkahelyemről, ami egy pizzéria volt lenyúltam pár chilit, a magokat elvetettem és lááám kinőttek, ez a három növény amit akkor elkezdtem nevelgetni, óvni immáron 3 éve velem vannak.

img_2125.JPG

 

Az elmúlt héten ismét megörvendeztettek pár virággal és már két terméssel...elég korai, de ők tudják! :) Szóval így indult. A hobbi úgy látszik kicsit túlnőtt rajtam, jelenleg ott tartok, hogy őstermelő és kistermelőként kezdtem az idei évet, mert az én kedvenc mamim felajánlotta, hogy gazdálkodhatok a földjén, így elkezdem terjeszteni a chili igéjét, hogy más is megismerhesse ezeket a kis természeti csodákat. 330 palántánál tartunk eddig, de reményeim szerint ez a szám növekedni fog.

Másik hobbim a fotózás így nagyon sok kép várható. És remélem még több paprika :P

img_2128.JPG